fbpx
FREE SHIPPING FOR ORDERS ABOVE RM200

TENTANG KAMI

Kisah Spa Ceylon

Dari kepulauan air mata Ceylon, sebuah surga eksotis yang terletak di tengah Lautan Hindi, muncullah ritual kesejahteraan semula jadi yang diambil dari amalan holistik dari kebijaksanaan kuno, yang berakar umbi dalam budaya pulau ini.

Berasal dari ritual relaksasi, peremajaan dan penyembuhan kerajaan Ayurveda, yang dilakukan di istana-istana agung Ceylon, terdapat berbagai formula dan ritual berharga dari Spa Ceylon, untuk menghidrat, merawat, menyucikan dan menenangkan tubuh, minda dan jiwa anda.

Spa Ceylon menggabungkan kebijaksanaan Ayurveda, ramuan semula jadi yang baik & reka bentuk kontemporari untuk memberikan anda kemewahan Ayurveda terbaik – untuk kesihatan, kesejahteraan & relaksasi. Rangkaian ini merangkumi minyak rawatan, minyak urut, minyak urut dan mandi, minyak pati, bar pembersih, bar pengelupasan, gel mandi, gosok badan, pac badan, mandi susu, losyen badan, balm pelembap, kabut badan, balsem yang menenangkan, penjagaan kaki dan kompres herba.

Rangkaian Spa Ceylon dari kemewahan Ayurveda adalah hasil kepakaran hampir 50 tahun dalam bidang produk kesihatan & kecantikan semula jadi dari pelopor perawatan kecantikan Ayurveda moden di Sri Lanka.

Bertujuan untuk menawarkan kepada pelanggan kami gaya hidup memanjakan & kesejahteraan semula jadi, Spa Ceylon menawarkan perkhidmatan Ayurveda berkualiti tinggi melalui reka bentuk, inovasi, kakitangan runcit profesional dan pengedar di seluruh dunia.

Produk Spa Ceylon hanya diformulasikan dengan bahan semula jadi terbaik, termasuk minyak pati organik dari rumah pulau tropika kami, Aloe Vera segar yang dicium secara organik, minyak kelapa dara murni yang terbukti secara terapi, garam mineral Lautan Hindi yang kaya mineral & rempah-rempah Ceylon.

Prosedur pengeluaran & jaminan kualiti kami yang tepat menggabungkan preskripsi herba tradisional dengan ilmu dermatologi moden, untuk melindungi & memberikan faedah herba yang diberikan Tuhan dari semua bahan semula jadi dalam formula prestasi tinggi kami.

Spa Ceylon mempromosikan produk yang mesra alam, menyokong hak asasi manusia, dan menentang penggunaan pekerja kanak-kanak dan ujian haiwan. Semua produk bebas alkohol & tidak mengandungi ramuan yang berasal dari haiwan.

Spa Ceylon berkomitmen untuk menjaga hubungan kerja yang erat dengan semua pengedarnya yang menawarkan perkhidmatan mulai dari reka bentuk kedai runcit, rancangan pemasaran dan strategi khusus untuk mencapai gabungan pengedaran runcit mewah di seluruh dunia.

Perdagangan Komuniti Aloe Vera

Spa Ceylon Ayurveda – jenama spa mewah utama Sri Lanka – menjalankan kempen khas sepanjang Jun 2011 untuk mempromosikan kesedaran mengenai program Komuniti Perdagangan Aloe Vera Segar di Kalpitiya, Sri Lanka. Mereka juga memberikan tanaman Aloe Vera secara percuma (dikemas dalam pot gambut yang dapat dihancurkan secara bio) dengan pembelian Spa Ceylon dengan nilai yang tertentu – termasuk sekurang-kurangnya satu produk yang mengandungi Aloe Vera.

Spa Ceylon secara aktif terlibat dalam menyokong komuniti luar bandar di Sri Lanka melalui beberapa projek perdagangan komuniti termasuk ‘program aloe segar’ yang kini beroperasi di zon Kalpitiya yang gersang di pantai barat laut pulau itu. Dibentuk dengan kerjasama yayasan pemuliharaan sumber laut & pesisir, ini mungkin satu-satunya penanaman organik berskala besar Aloe Vera di negara ini. Projek ini membolehkan penuaian lidah buaya segar yang ditanam secara berkelanjutan, bahan penting dalam pembuatan formulasi Ayurveda Spa Ceylon.

Terkenal dengan sifat menenangkan, penyembuhan & penghidratan semula yang kuat, Aloe Vera dipercayai telah menjadi bahagian penting dari ritual kesihatan & kesejahteraan tempatan sejak zaman kerajaan Ceylon kuno. Diilhamkan oleh amalan kerajaan kuno & kebijaksanaan Ayurveda yang berabad-abad lamanya, Spa Ceylon telah mengembangkan rangkaian lengkap produk berasaskan aloe yang diperkaya dengan 100% gel Aloe Vera segar yang ditanam secara organik – bersumber sepenuhnya dari projek perdagangan komuniti mereka.

Rangkaian Aloe Vera merangkumi minyak mandi & urut, balm urut, gel mandi, bar pembersih, pembersih & perapi rambut, minyak urut kulit kepala & kabut minyak rambut, kabut minyak badan, kabut badan yang menenangkan & Gel Coelon Pure Aloe Spa yang sangat pekat – mujarab untuk setiap keadaan kulit.

Syarikat pemilik Spa Ceylon menyokong komuniti luar bandar di Kalpitiya pada awalnya dengan membantu memulakan projek & selepas itu dengan terus membeli keseluruhan hasil penuaian Aloe Vera segar mereka dengan harga terjamin. Ini bukan sahaja memberikan pendapatan alternatif yang sangat diperlukan sepanjang tahun kepada masyarakat desa, tetapi juga membantu menjaga penduduk nelayan sibuk di luar musim – menjauhkan mereka dari perlombongan karang di terumbu terancam di daerah itu. Oleh itu, projek ini membantu masyarakat secara kewangan & juga membantu melestarikan sumber laut & pesisir yang sangat berharga di Sri Lanka.

Spa Ceylon menjemput orang-orang yang ramah lingkungan dan sosial untuk menyokong program perdagangan komuniti ini dengan membeli produk yang diperkaya dengan lidah buaya mereka & membawa pulang tanaman Aloe Vera organik untuk taman rumah mereka. Tanaman ALOE VERA adalah percuma dengan setiap produk bernilai Rs.2500 / – dari Spa Ceylon di Park Street Mews, Crescat, & semua cawangan Paradise Road di Colombo.

Selaras dengan alam semula jadi

PRODUK KAMI ADALAH MESRA HAIWAN
Dengan menggunakan 100% bahan vegetarian dalam pemprosesan dan produk siap, kami tidak menggunakan ekstrak haiwan atau lemak atau bahan asal haiwan. Selain itu, produk kami tidak pernah diuji pada haiwan.

PRODUK KAMI MEMPROMOSIKAN KECANTIKAN ALAM
Mempromosikan aroma alam, produk kami dibuat hanya dengan menggunakan ramuan segar segar dan minyak pati organik dan minyak semula jadi yang paling tulen. Tiada produk sintetik berasaskan alkohol atau alkohol, ramuan atau petrokimia yang diubahsuai secara genetik dalam produk kami.

PRODUK KAMI ADALAH MESRA ALAM
Melalui penggunaan ramuan yang ditanam dan dituai secara lestari dalam produk kami, formula kami sepenuhnya dapat dikurangkan secara bio & unik untuk persekitaran. Selain itu, semua pembungkusan kami boleh dikitar semula dan kami menggalakkan pengguna untuk membuangnya dengan penuh tanggungjawab.

BEBAS PARABEN
Sebilangan besar formulasi produk kami secara semula jadi dipelihara oleh ramuan herba aktif yang terdapat dalam produk. Sekiranya diperlukan, kadang-kadang kita menggunakan pengawet ringan yang diluluskan untuk melindungi kebaikan semula jadi bahan-bahan kita. Formulasi Spa Ceylon tidak lagi mengandungi parabens atau pengawet keras lain yang serupa.

BEBAS ALKOHOL
Semua produk Spa Ceylon bebas daripada etil alkohol, semangat pembedahan & bahan alkohol yang keras – yang berpotensi mengeringkan & merosakkan kulit, mengakibatkan liang kulit terbuka & penuaan pramatang. Alkohol juga bukan bahan yang boleh diterima oleh tetamu Islam kami.

FREE PARAFFIN & PETROLEUM
Produk Spa Ceylon hanya menggunakan buah-buahan semulajadi & minyak sayur-sayuran, lilin lebah, lilin soya & lilin zaitun yang kaya dengan kebaikan semula jadi. Semua produk Spa Ceylon 100% bebas dari bahan petro-kimia seperti minyak parafin, lilin parafin & petroleum jeli – yang berpotensi menyumbat liang & mengganggu keseimbangan semula jadi kulit & rambut.

100% VEGETARIAN – TIADA BAHAN DARI SUMBER HAIWAN
Semua produk Spa Ceylon bebas daripada lemak haiwan, sumsum haiwan, gelatin ekstrak haiwan, susu & semua bahan dari sumber haiwan.

TIDAK DIUJI PADA HAIWAN
Semua produk Spa Ceylon diuji secara klinikal untuk keselamatan & prestasi produk menggunakan sukarelawan manusia dan juga kaedah ujian makmal. All products are also scientifically proven to contain all the natural ingredients listed in the packaging.

TIDAK DIUJI PADA HAIWAN
Semua produk Spa Ceylon diuji secara klinikal untuk keselamatan & prestasi produk menggunakan sukarelawan manusia dan juga kaedah ujian makmal. Semua produk juga terbukti secara saintifik mengandungi semua bahan semula jadi yang disenaraikan dalam bungkusan.

Bantu Selamatkan Gajah Ceylon

Gajah Ceylon yang megah berada di bawah ancaman kepupusan, kerana kehilangan habitat semula jadi – dari penanaman chena yang tidak dirancang yang lebih kecil dan juga projek pertanian & pembangunan utama. Konflik manusia-gajah yang terhasil di Sri Lanka telah mempengaruhi populasi gajah dan juga mempengaruhi kehidupan keluarga yang tinggal bersebelahan dengan habitat hutan tradisional Gajah Ceylon yang megah.

Spa Ceylon juga mengajak orang-orang yang sadar sosial & aktivis hidupan liar untuk menyertai kempen mereka untuk menyelamatkan Gajah Ceylon yang megah dengan menjadi peminat di www.facebook.com/spaceylon atau www.facebook.com/Ceylonelephant & juga turut serta dalam acara pemuliharaan di Sri Lanka mulai Januari 2012.

Produk Save The Majestic Ceylon Elephant kini tersedia di semua lokasi Spa Ceylon serta di semua gerai Paradise Road, Barefoot Colombo & Galle Fort serta di hotel-hotel peranginan terpilih. Dengan pengembangannya di luar negeri yang dirancang pada tahun 2012 ke India & Singapura, Spa Ceylon berharap dapat menjual produk ini di lokasi luar negara mereka juga, memperluas projek ini di peringkat antarabangsa.

Keseluruhan jenama Spa Ceylon menangkap kisah cinta lama Ceylon yang digabungkan dengan kebijaksanaan Ayurveda kuno untuk membuat rangkaian ritual spa & formula produk mewah mereka yang direka untuk menenangkan, menenangkan & merehatkan badan, minda & jiwa. Rangkaian lengkap merangkumi perawatan kulit, badan, mandi, kulit kepala & rambut yang berprestij Untuk memulakan kempen ini, Spa Ceylon telah mencipta rangkaian eksklusif produk mandian, badan & rumah bertema Save The Majestic Ceylon Elephant dengan aroma trail hutan – gabungan minyak pati wangi yang segar & menyegarkan yang diilhamkan oleh habitat hutan semula jadi Gajah Ceylon yang megah. Campuran jejak hutan aromatik diperkaya dengan minyak pati serai organik, kayu putih & nilam untuk menghilangkan tekanan, pudina murni untuk menyejukkan & spearmint untuk mempromosikan rasa kegembiraan, sementara kayu cedar, vetiver & kapulaga membantu menaikkan & menyegarkan. Rumusannya juga merangkumi bahan aktif Ayurveda yang berfungsi secara harmoni untuk menenangkan, menenangkan & merehatkan badan, minda & jiwa.

The Save The Majestic Ceylon Elephant terdiri daripada hampir 50 item termasuk gel mandian & mandian, losyen tangan & badan, cucian tangan, rendaman mandi, gosok badan, pembersih rambut, perapi rambut, campuran minyak wangian rumah, bar pembersih berbentuk gajah, lilin mewah , penyebar aroma rumah, kemenyan berbentuk gajah, set safari, set spa rumah, kad ucapan aroma, aroma pegun, penyegar kereta aroma, sachet aroma bilik & koleksi set hadiah mewah dengan formula ini.

Oleh itu, sebagai inisiatif khas, Spa Ceylon Luxury Ayurveda – jenama gaya hidup spa utama Sri Lanka – telah melancarkan Kempen Save The Majestic Ceylon Elephant – untuk membantu meningkatkan kesedaran mengenai nasib Gajah Ceylon & juga untuk membantu membiayai projek pemuliharaan untuk melindungi Gajah Ceylon yang megah.

Sebagai jenama yang berhati-hati secara sosial, Spa Ceylon dengan bangga menyumbangkan 10% perolehan mereka dari penjualan The Save The Majestic Ceylon Elephant untuk projek pemuliharaan gajah tertentu di Sri Lanka & menjemput orang yang berhati nurani untuk membeli produk ini & membantu menyokong tujuannya. minyak, balsem & bahagian, campuran aroma rumah, lilin, aksesori stoneware & spa buatan tangan.

Formula Spa Ceylon yang semula jadi diperkaya dengan ramuan tempatan & kebanyakannya minyak pati Ceylon. Mereka dipersembahkan dalam pembungkusan moden yang dirancang unik yang ditulis dengan tulisan Sinhala & dihiasi dengan lambang Royal Kandyan, memberikan produk Ayurveda mewah ini sebagai identiti Sri Lanka kontemporari.

Dengan semua produk mereka dengan bangganya dibuat di Sri Lanka degan kemudahan pengeluaran moden bersijil GMP mereka di daerah Kalutara, Spa Ceylon menawarkan ganjaran yang bermanfaat bagi belia & tukang kraf luar bandar di kawasan itu. Spa Ceylon sangat percaya untuk menyokong komuniti luar bandar & terlibat secara aktif dengan program perdagangan masyarakat di Kalpitiya untuk Aloe Vera organik, Meerigama untuk alatan buatan tangan & Panadura untuk pertukangan kayu.

Mari sertai kempen unik ini untuk membantu selamatkan gajah megah Ceylon dengan membeli rangkaian produk baru ini. Ini adalah kesihatan dengan sebab!

PENGHANTARAN PERCUMA UNTUK PEMBELIAN LEBIH RM200

*dengan semua saluran pembayaran

MAKLUMAT PERHUBUNGAN

PERTANYAAN PERNIAGAAN
Telefon : 0167229838
E-mel : [email protected]

KHIDMAT PELANGGAN:
Telefon : 0167229838
E-mel : [email protected]

LOKASI IBU PEJABAT

VIVO 9 SEPUTEH
B-L1-16,Block Commercial, No.2 Jalan Telok Datok off Jalan Kelang Lama, 58000, Kuala Lumpur.

X
× Tell us your wellness concern